Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mit sportoljak

Azt gondolom mindegy. A futás közben a harmónikus,ciklikus mozgás, miközben szinte repül az emeber nagyon jó érzés.Ha fekvőtámaszozik valaki, és szép egyenes testtel mozgatja magát, úgy érzi, hogy az erő szétárad a testében.Nagy súly fej fölé nyomása, fociban egy csel, vagy egy jó kapuralövés után királynak érzi magát az ember. Ha viszont valaki futás közben trappol, úszáskor csak csapkodja a vizet, és szánalmas ismétléseket csinál a konditeremben, csak árt magának.Mindenki azt csinálja, amire képes. Lehet a séta szép kivitelezése is egy kihívás, nincs ezzel gond. Gyakorolni kell, és az eredmények jönnek.A lényeg a fejlődés. Ha meg fogyni akar valaki, akkor elsősorban a kajára kell figyelni.

0 Tovább

Az út, és a cél

A nyugati kultúra célorientált. Esetünkben ez azt jelenti, hogy lefogyok x kilót egy hónap alatt, vagy pl. lefutom a maratont a következő nyáron, stb.Ha megcsinálom, elértem a célomat. Ez sokszor nagyom is eredményes stratégia. A tartós fogyás azonban nem erről szól.Ott azt vállalom, hogy a ezentúl MINDÍG odafigyelek a kajálásra, és az edzést beépítem a rutinomba.Nem fogok most utánanézni pontosan, de valahogy így szól a mondás:

 Az úton levés az élet, a megérkezés a halál.

0 Tovább

Faék

A faék egy egyszerű gép, amivel többek között nagy tárgyak rögzítését lehet megoldani. Van ilyen kifejezés, hogy faék egyszerűségű. A kattintásvadász tartalmak ilyen megoldásokkal kecsegtetnek azok számára, akiknek súlyproblémáljuk van. Az emberi szervezet azonban nem egyszerű gép, és nincs egyszerű megoldás erre. 

0 Tovább

Lefutottam a Maratont

Na jó, csak vicceltem. Voltak periódusok, az életben, amikor néhány hónapig kocogtam. Legutóbb tavaly ősszel,volt ilyen kedvem. Egyébként a 10km volt a maximum, leginkább 5-7km-eket mentem 2-3-szor egy héten. Miután akkorra már 15kg mínuszban voltam, élveztem, hogy újra érékelhető a futásom, legalábbis magamhoz, és a 112 kg-os régi súlyomhoz képest. A SZEMÉLYES tapasztalatom egyébként, hogy nekem a futás a fogyókúrában semmit nem jelentett. Endorfin az ok, meg királyság, de fogyás nuku. Másnál persze működhet. Feltételezem, hogy a jó hosszútávfutók nem azért soványak, mert sokat futnak, hanem azért (is) jók ebben a sportban, mert kicsi a súlyuk.

0 Tovább

Erő

A testsúly csökkenése általában a fizikai erő csökkenésével jár.Legalábbis az abszolút erő csökkenésével.Esetemben mikor 112kg volt a tömegem a 40kg-os bellel  5 jobb és 3 bal  clean&press ment.Mikor lementem 96-ra már nem tudtam kinyomni a 40-est.Bánatomban el is adtam a nagy súlyt csak egy 36-ost hagytam meg. Ez egy évvel ezelőtt volt, azóta kicsit már erősödtem, de nem vagyok olyan , mint két éve. A relatív erőm, persze jobb lett, miután továbbra is edzek (pullup). A lényeg, hogy az ERŐ felhalmozása segít a fogyásban.Ha valakit komolyabban érdekel nézzen rá a strongfirst.com ra.

0 Tovább

leadietaval

blogavatar

Tömegek szenvednek az elhízás, és a túlsúly miatt. Ez az igazi világjárvány. A megoldás számukra valóban a diéta és a mozgás lenne? Ha többet mozogsz és kevesebbet eszel hamarosan lefogysz? Ilyen egyszerű, vagy van valami titok? Negyven felett a probléma még hatványozottabban jelentkezik. Nekem úgy néz ki összejött a tartós fogyás, de a hogyant most próbálom magamnak is összefoglalni.

Utolsó kommentek