Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Könnyű ebéd, laza széklet

Az egyik volt orvos főnököm szólása volt ez.

Nekem az utóbbi 30 évben inkább a túl laza volt a jellemző. Olyannyira, hogy rendszeresen majd szétrobbant alattam a kagyló, napjában többször is.Gyanakodtam egyébként a tejre, meg a gluténra is, de igazából nem foglakoztam vele. A laktózérzékenységet egyébként vagy két éve kizártam, miután éhgyomorra megittam egy liter tejet, de nem volt semmi probléma.

A fogyás beindulása után rendeződött a dolog. Az tény, hogy ez is egy markere a helyes táplálkozásnak. A rendszeres hasmenés egyik oka, hogy a szervezet egyszerűen nem bír megbírkózni a túl sok kajával.

0 Tovább

Uborkaszezon

Most az uborka, és a cukkíni, valamint a zöldbab ideje van.

Tegnap:

Reggelire: 3 tojás+1 cukkíni volt az omlett alapanyaga, kis sajttal megszórva. Hozzá egy kifli.

Ebéd: Milánói borda (menza)

Vacsora:Kenyér, felvágott, és koviubi.

Edzést nem terveztem, de tologattam egy kicsit a szalmabálákat a parton.

Ma:

Hajnalban kocogtam egy 5-öst.

Reggeli: Szilvalekvárral zabkása 8dkg

Ebéd: Zöldbabfőzelék 25dkg babból 3 sült kacsaszárnytővel (maradék). A főzeléket még a futás előtt megcsináltam, de már blansírozta előző nap a kedves feleségem, így 20 perc alatt kész lett. Tettem bele kaprot is.

Délután: C&P egykezes 3x3 létra 32kg bell

Vacsora: 1,5 nagy szelet zsírosdeszka egy vagon koviubival.

0 Tovább

Miért pont a fogyás

Ha leteszed a cigit, abbahagyod az ivást, kerülöd a szerencsejátékot, a rossz társaságot, sokat tehetsz a testi és mentális egészségedért. A szakállas vicc szerint nem biztos, hogy tovább fogsz élni, de hossszabnak fog tűnni. Ráadásul csak te, és a szűkebb környezeted értékeli az erőfeszítést.Ha lefogysz, az mindenki számára egyértelmű változás. Unalmas is egyébként, mikor arról leszel ismert, hogy lefogytál. Ugyanakkor talán egy kicsit jobban figyelnek rád. 

Esetemben, ha például a kettlebellről, edzésről beszéltem korábban, hiteltelennek tűnt a mondanivalóm, mikor 31 volt a BMI-m.Hiába magyaráztam, hogy egy túlsúlyos ember is lehet fitt, csak mosolyogtak rajta. Pedig meggyőződésem, hogy az egésznek mégiscsak ez volt az alapja. Ha valaki erősebb az átlagnál, könnyebben le tud fogyni.

Ez egy tétel, sokan bizonyították már. 

0 Tovább

A fogyás modellje

A bonyolult rendszerek működésének megértéséhez a tudomány modelleket alkot. A modell a valóság egyszerűsítése, a lényegesnek gondolt paramétereket vesszük csak figyelembe benne. A modell próbája ugyanakkor a tapasztalat, ha a modell által megjósolt esemény bejön, akkor elég pontos, ha nem akkor finomítani kell rajta. A fogyás legegyszerűbb modelljében két bemeneti paramétert nézünk. Az egyik a kaja, a másik a mozgás. A kimeneti paraméter a testsúlyváltozás. A feltételezés, hogy ha kevesebbet eszünk, és többet mozgunk (input), akkor csökken a súly (output).Ez ez egyszerű visszacsatolás.

A modell próbája egy legalább 3 hetes megfigyelés. Ez alatt azt kell enni, és sportolni, amit addig, csak a mennyiségi mutatókat variálni az outputnak megfelelően, azokat is csak fokozatosan, anélkül, hogy stresszelnénk a szervezetet! Az életvitel egyéb körülményei a szokásosak legyenek  Tehát nem ezalatt kell valami divatos diátába fogni, vagy elkezdeni futni, ha eddig nem csinálta az ember.Munkahelyváltás, szerelmi bánat,nyaralás stb. nem alkalmas időszak!

0 Tovább

Séta a futók között

Minden nap kiviszem a kutyát a Berettyó partjára. Nyáron már hajnalban a meleg miatt, egyébként délután. Ott el lehet engedni, csak akkor hívom be, ha látom, hogy valaki közeledik. Ezek általában kocogók. Mindíg vannak új versenyzők, akik néhány hétig próbálkoznak, és van a kemény mag, kb 20-30 ember,akiket évek óta látok. Ebben a stabil csapatban férfiak, és  nők, túlsúlyosak.és csinosak egyaránt előfordulnak. Az alkatuk az évek alatt nem változott. A sovány sovány maradt, és nem fogyott le a kövér. Persze nemváltás sem történt, tehát mindenki a kiindulási halmazban van.

0 Tovább

leadietaval

blogavatar

Tömegek szenvednek az elhízás, és a túlsúly miatt. Ez az igazi világjárvány. A megoldás számukra valóban a diéta és a mozgás lenne? Ha többet mozogsz és kevesebbet eszel hamarosan lefogysz? Ilyen egyszerű, vagy van valami titok? Negyven felett a probléma még hatványozottabban jelentkezik. Nekem úgy néz ki összejött a tartós fogyás, de a hogyant most próbálom magamnak is összefoglalni.

Utolsó kommentek